Bougies vervangen van BMW N43/N53-motor

13 april 2018

De garantieafdeling van NGK/NTK ontvangt een groeiend aantal ZKBR 7 A-HTU bougies die worden geclaimd wegens 'defect' of ‘overslaan'

De garantieafdeling van NGK/NTK ontvangt een groeiend aantal ZKBR 7 A-HTU bougies die worden geclaimd wegens 'defect' of ‘overslaan'. Al deze bougies waren gemonteerd in de BMW N43 (4-cilinder) of N53 (6-cilinder) motoren. Wat daar fout gaat? NGK/NTK: “Na demontage van de bougies ontdekten we scheuren in het isolatorgedeelte. Door deze scheuren kan de vonk weglekken door de isolator, waardoor overslaan ontstaat. De scheuren in het isolatorgedeelte zijn veroorzaakt door mechanische belasting op de zijkant van de isolator. Visuele inspecties toonden verder aan dat de desbetreffende bougies sporen vertoonden die veroorzaakt zijn door het met kracht plaatsen van de bougiesleutel.”

Hoofdoorzaak
De bougies zijn gemonteerd in motoren van BMW met de code N43 enN53. Bij deze motoren is de bougie in de schacht gemonteerd onder een hoek: van meer dan 5°. "Daarom moeten de bougies worden verwijderd/geplaats met een speciale, scharnierende bougiesleutel. De standaard bougiesleutel kan niet worden gebruikt”, waarschuwt NGK/NTK. Oppassen dus.

Bron: AMT 3-2018

Geschikte bougiesleutels zijn: Hazet 4766-3 (klik om te bestellen) en Midlock 3814-WD (klik om te bestellen)

Download dit bericht als PDF

BMW_N43_1.png